Συμμετοχή και βράβευση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Για δεύτερη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που διοργάνωσε  ο οργανισμός  WRO Hellas υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε η ομάδα Blue Energy Team (B.E.T.), η οποία πήρε μέρος στην ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατηγορία του Δημοτικού, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1170 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2019 η ομάδα μας συμμετείχε στον περιφερειακό διαγωνισμό της Αττικής και προκρίθηκε στον τελικό διαγωνισμό. Ο τελικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και συμμετείχαν 75 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Η ομάδα μας κατέκτησε την 11η θέση και πήρε το βραβείο καλύτερης ιδέας που έχει ή θα έχει εφαρμογή στο μέλλον. 

 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την δουλειά, τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό και την σοβαρότητα τους κατά την διάρκεια των προπονήσεων και των διαγωνισμών. Ευχόμαστε να προοδεύουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να είναι ευτυχισμένοι. Πολλά μπράβο, λοιπόν, στη Μαριάνθη Κομιώτη, τον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, τον Γιάννη Μουλά, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, την Κατερίνα Πετρόγιαννου και τον Αλέξι Χασενλλάρι.

Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς των μαθητών μας  που ήταν πάντα παρόντες σε ό,τι χρειαστήκαμε και εξαιρετικοί εμψυχωτές της ομάδας μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την υποστήριξή τους.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • την κυρία Έφη Κουμαριώτου για την συνέντευξη που μας παραχώρησε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός μικρού νησιού όπως είναι η Κίμωλος.
  • τον κύριο Νικόλαο Αναστασίου για τις πολύτιμες συμβουλές του και την υποστήριξή του στην κατασκευή του ηλεκτρολογικού τμήματος της μακέτας μας.
  • τον κύριο Πέτρο Βήχο για την βοήθειά του στις απαραίτητες ξυλουργικές εργασίες για την κατασκευή της μακέτας μας.
  • τον κύριο Χρήστο Κομιώτη για την χορηγία της εμφάνισης της ομάδας μας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόταση της Blue Energy Team και την εργασία που παρουσίασε στον διαγωνισμό μπορείτε να μελετήσετε την παρουσίαση και να δείτε το σχετικό βίντεο.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Περιφερειακό και τον Τελικό Διαγωνισμό.

 

 

Φωτογραφίες από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Αττικής – Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Φωτογραφίες από τον Τελικό Διαγωνισμό – Σάββατο 16 Μαρτίου 2019